آی آدما چه می کنید؟

این جهان کوه است و فعل ما ندا سوی ما آید ندا ها را صدا

آی آدما چه می کنید؟

این جهان کوه است و فعل ما ندا سوی ما آید ندا ها را صدا

بهتر باشیم


یکی از کارهای عیال بنده این است که هر روز برای گنجشک ها آب می گذارد.
غذای اضافه ای که قابل مصرف برای گربه باشد در پاکت جدا قرار می دهد
می گویند گربه ها پر رو می شوند ولی ما یک خانم گربه داریم که هر دو هفته یکبار پیدایش میشود و غذایش را می گیرد و می رود. گاهی هم جلو در خوابش می برد.

اون روزها مردم خیلی مرام داشتند. در سنگ قبرشان هم یک حفره بود تا پرنده ها از این حفره آب بخورند. 

 این روزها اگر کمی به سر و وضع گنجشک ها نگاه کنید متوجه می شوید چقدر تشنه اند.
قدیم جوی قناتی بود. در خانه ها حوضی بود. جوی آبی بود. درختی بود و کم و زیاد پرنده ها سیراب بودند. اما حالا بخاطر شرایط اقلیمی بیشتر آنها به دشت و صحرا میروند و غروب گروه گروه به آبادی بر می گردند.

پرنده ها و گربه ها در واقع رفتگران طبیعتند. 
در زندگیمان اگر کمی به آنها توجه کنیم کلی از انرژی های منفی خالی میشه
میتوان کاسه ای کوچک را به انها اختصاص داد تا هر روز از آن آب بخورند. همینطور غذاهای اضافه را بجای تولید زباله تر میتوانید به گربه ها بدهید.

م. علوی



خوب یا بد ؟



تصور کنید، مردی که همسرش به شدت بیمار است و چیزی به مرگش نمانده. تنها راه نجات یک داروی بسیار گران قیمت است که در شهر فقط یک نفر هست که آن را می فروشد. مرد فقیر داستان ما، هیچ پولی ندارد، هیچ آشنایی هم برای قرض گرفتن ندارد. به سراغ دارو فروش می رود و التماس می کند. به دست و پایش می افتد و عاجزانه خواهش می کند آن دارو را برای همسر بیمارش به عنوان وام یا قرض به او بدهد. دارو فروش به هیچ وجه راضی نمی شود. به هیچ وجه. حالا مرد ما دو راه دارد. یا دارو را بدزدد و یا نظاره گر مرگ همسرش باشد. مرد دارو را شبانه می دزدد و همسرش را از مرگ نجات می دهد. پلیس شهر او را دستگیر می کند.

کلبرگ، روانشناس و نظریه پرداز بزرگ قرن بیستم، با طرح این داستان از مردم خواست به دو سوال جواب دهند:

1- آیا کار آن مرد درست بود؟
2- آیا برای این دزدی، مرد باید مجازات شود؟ چرا؟

داستان معروف کلبرگ تمام بزرگان دنیا را به چالش کشید. وی پس از طرح آن گفت از روی جوابی که می توانید به این سوال بدهید من می توانم میزان هوش و شعور اجتماعی شما را تشخیص دهم و مهمترین قسمت این سنجش، پاسخ به سوال "چرا" در سوال دوم بود. هر کس جواب متفاوتی می داد. حتی سیاستمداران بزرگ دنیا به این سوال پاسخ دادند.
پاسخ این سوالات چیست؟

کمی با خود بیاندیشید .....